Kako osigurati rad sezonaca kroz više sezona?“.

U sklopu projekta „Sezonski rad u Slavoniji“ , dana 04.10.2021. godine,  u Vinkovcima je održano savjetovanje „Kako osigurati rad sezonaca kroz više sezona?“.

Na savjetovanju  je sudjelovalo preko 20 sudionika, predstavnika poslodavaca koji sezonski zapošljavaju i predstavnika sindikata. Panelisti koji su sudjelovali u raspravi činili su predstavnici poslodavaca iz djelatnosti turizma, prehrambeno- prerađivačke industrije, poljoprivrede i prometa te  predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vinkovci.

 

Vlasta Kovač i Ira Barbarić, predstavnice HZZ-a, istaknule su da je sezonski rad u Slavoniji najzastupljeniji u poljoprivredi dok je u ugostiteljstvu, za razliku od obalnog područja puno manje zastupljen. Radnici se većinom traže za: ubiranje plodova, žetvu, slaganje robe, utovar i istovar robe, prijevoz robe, čišćenje objekata između proizvodnih ciklusa  i sl. Glavni motivi radnika za rad u sezoni su dodatni izvori primanja, a kriteriji po kojim se odlučuju za takav rad su ponajprije adekvatna plaća, zatim organizirani prijevoz ili naknada za isti, organizirani topli obrok te uvjeti rada.

Poslodavci nisu prepoznali mjeru “Stalni sezonac” te istu koristi mali postotak poslodavaca u Slavoniji. Većina ljudi još uvijek smatra da se ova mjera odnosi samo na djelatnosti turizma i ugostiteljstva iako ovu mjeru mogu koristiti poslodavci iz svih djelatnosti. Za veću primjenu mjere Stalni sezonac nužno bi bilo brisati obvezu zaposlenih na neodređeno vrijeme kao uvjeta poduzetniku.

Kad je o poslodavcima riječ, predstavnik iz turističke djelatnosti istaknuo je kako sezonskih radnika zapošljava u malom postotku jer se na kontinentu u ugostiteljstvu radi kroz cijelu godinu te da nema klasičnog sezonskog zapošljavanja.   Predstavnik iz djelatnosti prometa istaknuo je kako uspješno koristi mjeru stalni sezonac te je pozdravio takve državne  potpore.   Svi sudionici slažu se u jednome – osiguranje kvalitetnih uvjeta života i rada u Slavoniji jedini je način kojim bismo mogli zadržati lokalno stanovništvo.

Predstavnici poslodavaca slažu se da su radnicima potrebne veće plaće, ali  da bi poslodavci mogli isplatiti veću plaću radnicima, potrebna su određena porezna rasterećenja i druge mjere od strane države jer je gospodarsko i demografsko stanje alarmantno. Sezonskih radnika, kao i ostalih radnika  nedostaje u svim djelatnostima te je krajnje vrijeme da država nešto konkretnije poduzme.

U svrhu toga, panelisti su u svojoj raspravi istaknuli kako je nužno da se za bolju provedbu vaučera u poljoprivredi omogući korištenje istih i za angažman zaposlenih osoba, a svakako i  onih koji su zaposleni na nepuno radno vrijeme, kao i proširiti primjenu na druge djelatnosti te pojednostavniti administrativnu provedbu. Potrebno je omogućiti i stalno zaposlenima obavljanje takvih poslova van radnog vremena, dakle vikendima ili tijekom godišnjih odmora.  Nadalje, mjere preko HZZ- a nisu dostatne za poticanje sezonskog rada.  Sudionici predlažu veću angažiranost države u vidu  kampanja kako bi sezonski rad postao atraktivniji, unapređenje mjera aktivne politike zapošljavanja, unapređenje sustava posredovanja pri zapošljavanju, promicanje i zaštita prava sezonskih radnika, a najveća pomoć države bila bi u vidu već istaknutog- a to je veće rasterećenje poreznih naknada i administracije.  Ključni faktor za zadržavanje stanovništva i rješavanje problema nedostatka kadrova je standard života i uvjeti rada u Slavoniji.

Najvažnije je zadržati mlade i obrazovane ljude u svojim sredinama, a to se može kroz veće plaće i bolje uvjete rada za što su potrebne mjere i potpore u 3 smjera:

  1. Prema radnicima (porezne olakšice i sl. poticaji za ostanak)
  2. Prema poslodavcima (potpore za cjelogodišnje zapošljavanje lokalnih stanovnika i sl.)
  3. Rasterećenje poslovanja – financijsko i administrativno – kako bi se povećala konkurentnost gospodarstva.

Kroz provedbu ovih mjera i gore navedenih dodatnih operativnih prijedloga za poboljšanje mjera sezonskog zapošljavanja uspjelo bi se poboljšati  uvjete za sezonski rad kao i osigurati rad sezonaca kroz više sezona te općenito poboljšati uvjete rada i zapošljavanja u Slavoniji.