U OSIJEKU ODRŽANA EDUKACIJA „OSNAŽIMO ZNANJA I VJEŠTINE POVJERENIKA RADNIKA ZA ZAŠTITE NA RADU“

Ožujak 18. 2019.
U četvrtak 14. ožujka i petak 15. ožujka 2019. godine u Osijeku je održana edukacija ”Osnažimo znanja i vještine povjerenika radnika zaštite na radu” treća od četiri ovakve edukacije u sklopu aktivnosti projekta “Zaštita na radu – prilika i izazov u socijalnom dijalogu“ koji se provodi kao dio Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” po pozivu ”Jačanje socijalnog dijaloga – faza III”. Nositelj projekta je Nezavisni sindikat radnika u proizvodnji hrane i pića, a partneri na projektu su Brodsko-posavska županija, Hrvatska udruga poslodavaca, Nezavisni hrvatski sindikati, Nezavisni sindikat »Socijalna pravda« i Požeško-slavonska županija. Ukupna vrijednost Projekta je 962.917,20. kuna, a financira se sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu.

Iako je na edukaciji planirano sudjelovanje dvadeset dionica i dionika iz Osječko-baranjske županije, predstavnica i predstavnika sindikata udruženih u Nezavisne hrvatske sindikate i poslodavaca članica Hrvatske udruge poslodavaca, veseli nas što je u radu ove radionice sudjelovalo 39 sudionika kojima su po završetku uručena i Uvjerenja o osposobljavanju.
Ovu nadasve zanimljivu i interaktivnu edukaciju vodili su: Ana Šijaković i Cvetan Kovač, ESSE – Europsko društvo inženjera sigurnosti.
Projekta se nastavlja četvrtom dvodnevnom edukacijom “Osnažimo znanja i vještine povjerenika radnika za zaštitu na radu”, koja će se održati 4. i 5. travnja 2019. godine u Vinkovcima.

D.M.